أبطال العرب
شكلك كده يا بطل بتلف و تدور فى المنتدى من غير متسجل....
يلا زى الشاطر كده دوس كليكة صغيرة على كلمة تسجيل وسجل معانا يا جميل
عشان تبقى بطل من ابطال العرب
يلا يا بطل يا هومام متكسلش
عشان تشاركنا ارائك و تفدنا و تستفيد


البسبوسه المصريه

اذهب الى الأسفل

البسبوسه المصريه

مُساهمة من طرف Hero في السبت سبتمبر 05, 2009 10:03 pm


المقادير
1-2 كوب من دقيق السميد 2- نصف كوب سكر 3- 4 ملعقة سمن 4- كوب جوز هند 2 علبة **ادى
للتجميل ربع كوب بندق
الطريقة
1-اولا يتم عمل الشربات لسقى البسبوسة عند الخروج من الفرن
طريقة عمل الشربات نضع 2 كوب سكر على كوب ماء على النار ونضع عصير ليمونه حتى
يكون مثل عسل النحل ونتركه يبرد ثم نضع عليه قليل من الفانيليا
2- فى وعاء عميق نضع السكر و السمن وجوز الهند وال**ادى ونقلبهم جيد ثم نضع دقيق السميد ونقوم بعجن البسبوسة حنى تصبح عجينة
3-نحضر قالب مدهون بالسمن جيد ثم نضع العجينه ونفردها فى القالب ثم نضع البندق ويضغط عليه باليد جيد
4- نضع القالب فى فرن سابق التجهيز حوالى ربع الساعه وبعد خروجها من الفرن نضع عليها الشربات
حسب الرغبه ثم تقطع وتقدم
وبالهناوالشفا يا رب تنول رضاكم


المقادير
1-2 كوب من دقيق السميد 2- نصف كوب سكر 3- 4 ملعقة سمن 4- كوب جوز هند 2 علبة **ادى
للتجميل ربع كوب بندق
الطريقة
1-اولا يتم عمل الشربات لسقى البسبوسة عند الخروج من الفرن
طريقة عمل الشربات نضع 2 كوب سكر على كوب ماء على النار ونضع عصير ليمونه حتى
يكون مثل عسل النحل ونتركه يبرد ثم نضع عليه قليل من الفانيليا
2- فى وعاء عميق نضع السكر و السمن وجوز الهند وال**ادى ونقلبهم جيد ثم نضع دقيق السميد ونقوم بعجن البسبوسة حنى تصبح عجينة
3-نحضر قالب مدهون بالسمن جيد ثم نضع العجينه ونفردها فى القالب ثم نضع البندق ويضغط عليه باليد جيد
4- نضع القالب فى فرن سابق التجهيز حوالى ربع الساعه وبعد خروجها من الفرن نضع عليها الشربات
حسب الرغبه ثم تقطع وتقدم
وبالهناوالشفا يا رب تنول رضاكم


المقادير
كوب من دقيق السميد 2
نصف كوب سكر
ملعقة سمن 4
كوب جوز هند 2
2 علبة زبادى
للتجميل ربع كوب بندق
الطريقة
1-اولا يتم عمل الشربات لسقى البسبوسة عند الخروج من الفرن
طريقة عمل الشربات نضع 2 كوب سكر على كوب ماء على النار ونضع عصير ليمونه حتى
يكون مثل عسل النحل ونتركه يبرد ثم نضع عليه قليل من الفانيليا
2- فى وعاء عميق نضع السكر و السمن وجوز الهند وال**ادى ونقلبهم جيد ثم نضع دقيق السميد ونقوم بعجن البسبوسة حنى تصبح عجينة
3-نحضر قالب مدهون بالسمن جيد ثم نضع العجينه ونفردها فى القالب ثم نضع البندق ويضغط عليه باليد جيد
4- نضع القالب فى فرن سابق التجهيز حوالى ربع الساعه وبعد خروجها من الفرن نضع عليها الشربات حسب الرغبه ثم تقطع وتقدم

بالهنا و الشفا
arabheroes5

_________________
من الافضل ان تكون غائبا حاضر على ان تكون حاضرا غائب
avatar
Hero
مدير ابطال العرب
مدير ابطال العرب


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى